Excite

Gran Canaria: zon, strand, zee en meer

Islas Canarias, of de Canarische eilanden: een onder Nederlanders bekende vakantiebestemming . De eilandengroep ligt voor de kust van Afrika en je vliegt er vanaf Nederland in minder dan vijf uur naar toe. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, natuur en bezienswaardigheden, zo ook Gran Canaria.

Gran Canaria is een veelzijdig eiland . In het noorden zijn vruchtbare landbouwgronden, in het zuiden zijn droge, dorre landschappen. Hier ligt, in Maspalomas, een kleine ‘sahara’: meters hoge duinen van fijn geel zand. Verder vind je op Gran Canaria vooral veel palmbomen, uitgestrekte stranden, pittoreske dorpjes en toeristische urbanisaties. Met Puerto de la Luz, één van de belangrijkste havens van Spanje, en Las Palmas als hoofdstad is Gran Canaria een eiland met vele gezichten.

Op Gran Canaria kun je dan ook zeker meer doen dan alleen van de zon en het strand genieten. Geliefde vakantieplaatsen op Gran Canaria zijn Playa del Ingles, Mogan, Puerto Rico, Maspalomas, en de hoofdstad Las Palmas. Hier vind je ontzettend veel leuke restaurants, van vijf sterren restaurants met haute cuisine tot het bekende Hollandse broodje kroket of een patatje oorlog.

Streekgerechten zijn er niet in overvloed, maar er is wel de Papas Arrugadas. Dit zijn ongeschilde aardappeltjes die in zeezout zijn gekookt. Verder is de keuken op Gran Canaria Spaans met al zijn bekende gerechten waaronder de koude soep en de vele soorten tapas.

Een vakantie naar Gran Canaria boek je nu heel voordelig. En wat is er nu lekkerder dan op het strand liggen, als het in Nederland vriest?

Afbeelding: Flickr, gebruiker Dan Kamminga

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020