Excite

Granada, vol Arabische invloeden

Granada is een stad in Spanje en ligt op een hoogte van 738 meter boven zeeniveau. De stad is zeer goed geschikt voor een leuke vakantie of een weekendje weg. Dit mede dankzij de vele bezienswaardigheden binnen Granada.

In de stad bevindt zich één van de grootste monumenten die Spanje heeft. Namelijk het het Alhambra, wat een gigantisch paleis is met veel invloeden uit zowel de Moorse en de Katholieke cultuur. Het paleis heeft veel Arabische invloeden. In het centrum vind je veel Moorse invloeden. Zo heb je bijvoorbeeld de grote Kathedraal. De kathedraal is met zijn 115 bij 67 meter een van de meest indrukwekkende kerkgebouwen ter wereld. Ook de Monasterio de la Cartuj is erg de moeite waard en is rijkelijk versierd met ornamenten. Ook vind je veel Arabische invloeden, zoals het Nasridische beursgebouw Corral del Carbón en de oude Koranschool in het Madrazapaleis.

Granada kent ook veel musea met veel interessante onderwerpen. Zo kun je er van alles leren over de geschiedenis van de stad. Ook zijn er verschillende kunstmusea. Bij de Alcacería-bazaar kun je leuke souvenirs kopen. Er zijn talloze bijzondere spullen te koop. Daarnaast kun je in Granada heerlijk eten of op een terrasje zitten en van de zon genieten.

Afbeelding FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020