Excite

Grappige reclamecampagne voor toerisme in Roemenië

Nu Roemenen binnenkort zonder speciale vergunning aan het werk mogen in Nederland en andere West-Europese landen, maken sommige mensen zich zorgen om de impact ervan. In Engeland wilden politici zelfs een reclamecampagne starten om Roemenen af te schrikken. Nog voordat die campagne serieus vorm kreeg, startte de Roemeense krant Gândul een tegenoffensief. Onder het motto “Wij vinden Engeland misschien niks, maar jullie zullen Roemenië geweldig vinden,” proberen ze het toerisme in Roemenië een boost te geven.

Reclamecampagne

Bekijk hier een leuke video van de reclamecampagne. Zo kostte de campagne maar weinig geld en werd er flink gebruik gemaakt van social media om ook de Roemeense burgers te betrekken bij het project.

Kastelen en ruïnes

Want de zorgen over emigrerende Roemenen daargelaten, is Roemenië inderdaad een prachtig vakantieland. Vooral voor mensen die van geschiedenis houden is het land een paradijs. Veel steden hebben nog een middeleeuws karakter, omdat er nooit echt massatoerisme is geweest. Ook zijn er honderden kastelen en ruïnes, waaronder het wereldberoemde kasteel van graaf Dracula.

Actieve vakantie

Ook actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen in het Oost-Europese land. Roemenië heeft prachtige berggebieden waar je heerlijk kunt wandelen en skiën. Aan de Zwarte Zee zijn verschillende badplaatsen en als je genoeg hebt van de drukte kun je uitrusten in een van de vele kuuroorden die het land rijk is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021