Excite

Gratis citytrippen in Rome

Citytrippen is vaak een duur grapje. Wanneer je in Rome te lang op een terras blijft hangen in een toeristisch gebied ontvang je gegarandeerd een torenhoge rekening voor je genuttigde consumpties. Toch kent Rome ook genoeg leuke attracties die de moeite waard zijn en ook nog eens gratis toegankelijk zijn. Hieronder volgen enkele van deze trekpleisters.

Architectuur

Het culturele erfgoed van Rome kan grotendeels worden bekeken zonder ook maar je portemonnee te hoven trekken. Na zeven uur 's avonds kan je deelnemen aan gratis rondleidingen gegeven door ‘Angel Tours’. Vertrekpunt van deze rondleiding is het Pantheon. Achtereenvolgens begeef je je dan naar Piazza Navona, de beroemde Trevifonteinen en de Spaanse Trappen waar verschillende haute couture en exclusieve winkels zich hebben gevestigd.

Vaticaan

Het Vaticaan kan grotendeels gratis worden bezocht, mits je op de begane grond blijft. Bovendien zijn iedere laatste zondag van de maand het Vaticaans Museum, waar werken van Caravaggio, Titiaan en Poussin worden tentoongesteld, en de Sixtijnse Kapel gratis te bezoeken.

Musea

Een aantal Romeinse musea kent geen toegangsprijs. Dit zijn onder andere de galerij van de Nationale Academie van San Luca en het museum van de Penningkunde.

Parken

De meeste stadsparken zijn ook gratis te bewonderen. Zo kun je vanuit het Gianicolo Park ten zuiden van het Vaticaan de stad in haar volle glorie van bovenaf bewonderen en worden er in het park iedere dag gratis poppentheatershows gegeven. De tuinen van Villa Borghese bieden een romantisch plekje voor twee.

Mythes

Een beroemd gebeeldhouwde afbeelding is La Bocca della Veritá, oftewel 'de mond der waarheid'. Volgens een middeleeuwse legende zal degene die zijn hand in de mond steekt en een leugen vertelt zijn of haar hand verliezen. Op drukke dagen in het jaar staan er soms wel honderden mensen in de rij om de legende te testen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021