Excite

Gratis de ruimte in met KLM

Een retourtje ruimte boeken? In 2014 kan het bij KLM. De luchtvaartmaatschappij wil raketvluchten aan gaan bieden vanaf een speciaal daarvoor gebouwde ruimtebasis op Curaçao. Vaste klanten kunnen mogelijk zelfs sparen voor een gratis ticket.

Wie de ruimte in wil met het Lynx raketschip, gebouwd door XCOR Aeropspace, zal daarvoor wel €70.000 neer moeten tellen. Daarvoor krijgt de kersverse astronaut een vlucht van 40 minuten, waarvan tien minuten in gewichtloze toestand.

Vaste klanten van KLM die de ruimte in willen doen er goed aan de portemonnee nog even niet te trekken. Mogelijk gaat KLM namelijk een spaarpunten systeem introduceren, waardoor de trouwe clientèle van het bedrijf kan sparen voor een reisje naar de sterren.

'Een fantastisch project, dat helemaal in de pioniersgeest van KLM past,' zei KLM topman Peter Hartman in de Telegraaf.

De reizen worden overigens niet verzorgd door KLM zelf, maar door het Nederlandse initiatief Space Experience Curaçao. Het bedrijf wil zich niet alleen richten op ruimtetoerisme, maar ook op wetenschappelijke en commerciële vluchten. KLM zal wel de ticketverkoop en marketing op zich nemen.

KLM is niet de eerste maatschappij die aankondigt ruimtevluchten te gaan aanbieden. Al eerder richtte Sir Richard Branson, eigenaar van onder andere luchtvaartmaatschappij Virgin, een soortgelijk bedrijf op. Voor een reisje met Spaceship Two van Virgin Galactic moet evenwel €148.000 betaald worden. Verwacht wordt dat de eerste bemande vluchten vanaf volgend jaar gaan plaatsvinden.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021