Excite

Gratis fietsen voor WK 2018 of 2022

Als de FIFA besluit om het WK van 2018 of 2022 in Nederland of België te houden, dan worden voor de supporters maar liefst twee miljoen gratis fietsen ter beschikking gesteld. Zij kunnen dan op een milieuvriendelijke manier hun clubs bijstaan.

Het initiatief komt van het HollandBelgium Bid. Onder aanvoering van onder meer Ruud Gullit werd vrijdag het bidbook gepresenteerd aan FIFA-baas Joseph Blatter. Hij reisde daarvoor met Johan Cruijff, Paul van Himst, Michael van Praag, Harry Been en François de Keersmaeker af naar Zürisch. Bij het hoofdkantoor kwamen ze aan op de fiets.

Deze entree paste volledig bij het plan om Nederland en België als milieuvriendelijke optie voor het WK neer te zetten. De afstanden tussen de stadions zijn relatief klein en het is vaak mogelijk om met de fiets te reizen.

De Japanse en Koreaanse verslaggevers begrepen niet helemaal hoe het fietsen werkte, maar Johan Cruijff legde dat op geheel eigen wijze uit: ‘Gewoon trappen’, was zijn devies.

Blatter werd niet alleen bezocht door een delegatie uit Nederland en België. Ook Engeland, Australië, Spanje, Portugal, Japan, Rusland, Qatar, de Verenigde Staten en Zuid-Korea brachten een bezoek aan het hoofdkantoor in Zürich om een poging te doen het WK van 2018 of 2022 binnen te halen. De beslissing die Blatter zal nemen wordt op 2 december bekend gemaakt.

Afbeelding: Flickr account !leahpar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020