Excite

Grensoverschrijdend wintersporten in Zwitserland

Veel mensen denken dat Zwitserland een duur land is om op wintersportvakantie te gaan, maar dankzij de euro zijn er weinig verschillen meer tussen Zwitserland en bijvoorbeeld Frankrijk. Daarbij is Zwitserland erg veelzijdig. Er zijn kleine en grote skigebieden en de pistes op de Matterhorn liggen op meer dan 4000 meter hoogte.

De populairste bestemming in Zwitserland is Les Quatre Vallées. Dit is een ontzettend groot aaneengesloten skigebied in het Franstalige gedeelte van het land. Er is meer dan 300 kilometer aan pistes en meer de helft daarvan zijn rode pistes van de gemiddelde moeilijkheidsgraad. In Les Quatre Vallées bevindt zich de mooiste skipiste van de Alpen. Vanaf Mont Fort is er een 15 kilometerlange piste. Deze begint op een hoogte van 3300 meter en gaat 800 meter omlaag.

Een ander skigebied in Zwitserland is Portes du Soleil. Dit is het grootste skigebied van de wereld, er is daar maar liefst 650 kilometer piste. Het gebied is niet extreem hoog met een top van 2466 meter, maar het is er wel mogelijk om een grensoverschrijdende skitocht te maken. Het gebied ligt namelijk bij de grens met Frankrijk. Je kunt bijvoorbeeld van Champoussin in Zwitserland naar Les Gets in Frankrijk skiën.

In Zwitserland is er wettelijk niets geregeld rondom winterbanden, maar bij winterse omstandigheden moet je wel winterbanden op de auto hebben liggen. Bij sneeuw zijn ook sneeuwkettingen verplicht, al mag er dan maar met een snelheid van 50 km p/u gereden worden. In verschillende tunnels zoals de St. Gotthardtunnelzijn sneeuwkettingen echter verboden.

Afbeelding: Flickr, Giam

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020