Excite

Reis naar Griekenland: Kos

Veel mensen reizen graag naar de eilanden van Griekenland, zoals Kos. Kos is een mooi eiland waar je prima heen kun gaan voor een ontspannende vakantie. Er is immers genoeg te beleven.

Kos is een eiland waar je goed kunt fietsen. Ook kun je er genieten op de stranden en er zijn veel archeologische opgravingen gedaan. Je kunt vanuit Kos ook heel makkelijk naar Turkije, want het is er praktisch gezien maar een paar kilometer vandaan. Je kunt dan naar Bodrum gaan. Ook is het niet moeilijk andere Griekse eilanden te bezoeken, zoals Rhodos en Nissyros. De laatste is een vulkaaneiland waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Kos-Stad is de grootste stad van het eiland en het is een plek waar je kunt genieten van het strand. Er zijn veel restaurants, bars en discotheken en het is dus de ideale locatie voor een ontspannende en rustgevende vakantie. In Kos-stad kun je ook met een minitrein een citytrip maken. Dit is een aanrader om eens te proberen.

Een andere badplaats op Kos is Tigaki. Dit is geen grote badplaats, maar er zijn wel wat restaurants en bars. Er is een groot, breed strand en omdat het er nogal klein is, is het er ook een stuk rustiger dan bijvoorbeeld in Kos-Stad.

Wanneer je niet op het strand wilt liggen, maak je een mooie fietstocht over het eiland. Er is mooie natuur en ook zijn er ruïnes waar je heen kunt gaan. Er is een internationale luchthaven op Kos en als je vanaf Schiphol vliegt, dan duurt dit tussen de 3,5 en 4 uur.

 (photo © hofman)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020