Excite

Griekenland staat garant voor toeristen die niet naar huis kunnen

De Grieken hebben het momenteel niet erg naar hun zin. Het land was nagenoeg failliet en veroorzaakte een hoop trammelant in de Europese Unie. Daarnaast liep de toeristenbranche grote klappen op vanwege grote stakingen en de aswolk van IJsland. En als er iets heilig is in Griekenland, is het de toeristenbranche. Daarom heeft de Griekse regering een unieke belofte gedaan. Als toeristen, om wat voor reden dan ook, vast komen te zitten in Griekenland, zal de regering de extra hotelkosten betalen. Zo hoopt Griekenland de inkomsten van de toeristen te blijven trekken deze zomer.

De Griekse minister van Cultuur en Toerisme Pavlos Geroulanos deed deze prachtige beloftes in een interview. Hij gaf aan dat hij hoopte met de maatregel de terugloop in toerisme onder de tien procent te houden. Aangezien het toerisme bijna een vijfde deel uitmaakt van de totale Griekse economie, zou dat uiteraard geen slecht idee zijn. De schade die de demonstraties hadden op het toerisme moet zoveel mogelijk beperkt worden, net als geannuleerde vluchten vanwege IJslandse vulkanen. Met garanties om de extra verblijfskosten te dekken, zet de Griekse regering natuurlijk een stap in de juiste richting.

De Grieken hopen ook te profiteren van de goedkopere euro. Maar dan moeten er natuurlijk wel toeristen komen. Behalve de garanties van Geroulanos is men dan ook begonnen met een campagne om Griekenland weer op de kaart te zetten als toeristenbestemming. Nu heeft het land natuurlijk de natuur, de cultuur en de geschiedenis mee. Ook deze zomer zullen weer veel mensen afreizen naar Griekenland. En hopen dat een vulkaan de vakantie nog wat extra dagen oprekt...

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021