Excite

Allerlei leuke Griekse eilanden

De Griekse eilanden zijn erg leuk om te bezoeken en lossen ook elke verwachting in van zon, blauwe zee, gezellige dorpjes en lekker eten. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te gaan eiland hoppen. Je bekijkt dan meerdere leuke eilanden tijdens je vakantie. Om ideeën te krijgen van de eilanden in Griekenland, worden er hier een paar besproken die misschien net iets minder bekend zijn bij het ruime publiek.

Andros

Andros is een eiland gelegen in het gebied de Cycladen. Het is het meest noordelijke eiland van de eilandengroep. De naam van het eiland is dezelfde naam als de eerste bewoner van het eiland. Er zijn tegenwoordig het hele jaar door bijzondere evenementen te vinden op het eiland, die te maken hebben met de zee of het orthodoxe geloof. Ook zijn er enkele historische musea te vinden.

Christiana

Christiana is een eiland dat ook bij de Cycladen hoort. Feitelijk zijn het drie kleine eilanden vlak bij elkaar. Ze liggen in de buurt van het Griekse eiland Thera. Christiana was vroeger een belangrijke nederzetting. Tegenwoordig is het niet echt bekend meer. Je kunt er mooie boottochten in de omgeving maken en de eilanden vanaf het water bekijken.

Ios

Ios ligt eveneens in de Cycladen. Het is een bergachtig eiland met veel kerken en schilderachtige huisjes. Er zijn enkele ruïnes te vinden van Middeleeuwse kastelen en je kunt er mooie wandelingen maken. De kusten zijn rotsachtig, maar wel erg mooi. Je kunt gemakkelijk op het eiland komen omdat er een redelijk grote haven is met diverse verbindingen naar andere Griekse eilanden.

Leros

Leros hoort bij de eilandengroep Dodecanese. Het eiland heeft veel heuvels en een vruchtbare grond. Er is een haven in het zuiden die bekend staat als één van de beste natuurlijke havens van de Middellandse Zee. In de dorpjes op het eiland vind je veel restaurantjes waar je echte Griekse gerechten kunt uitproberen. Je kunt ook lekker zonnen op de stranden, al zijn er wel weinig echte zandstranden op dit eiland te vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021