Excite

Griekse eilanden: hoppen naar verschillende eilanden

Griekse eilanden hoppen

De Griekse eilanden zijn prachtig en hebben allemaal een eigen sfeer en uitstraling. Om meer van Griekenland te kunnen zien, kun je het beste Griekse eilanden hoppen. Je pakt dan de veerboot van een eiland naar een ander eiland en kunt zo verschillende eilanden tijdens je vakantie bezoeken. Je kunt zelf een schema samenstellen, of een eilandhop-reis boeken. Griekenland specialist Interfact Travel biedt zo'n eilandhop-reis aan en wel tegen scherpe prijzen. Zo kan je bijvoorbeeld al een reis boeken vanaf 350 euro p.p. Meer informatie vind je op de site interfact-travel.nl. Kijk ook eens bij surprisetickets.nl voor een overzicht van de mogelijkheden op vlak van dit type reizen.

Voorbeelden van reizen

Om je inspiratie te geven, hier wat voorbeelden van reizen. Als eerste een achtdaagse reis:

 1. Amsterdam-Mykonos
 2. Mykonos
 3. Paros
 4. Paros
 5. Santorini
 6. Santorini
 7. Santorini
 8. Terug naar Amsterdam

Een ander idee is deze reis van 15 dagen:

 1. Amsterdam - Athene
 2. Athene
 3. Athene - Sifnos
 4. Sifnos
 5. Sifnos
 6. Sifnos - Milos
 7. Milos
 8. Milos
 9. Milos - Folegandros
 10. Folegandros
 11. Folegandros
 12. Folegandros - Santorini
 13. Santorini
 14. Santorini
 15. Santorini - Amsterdam

Uiteraard kun je helemaal zelf de route bepalen en iets heel anders kiezen. Zorg wel dat je op ieder eiland voldoende tijd hebt om de bezienswaardigheden te bezoeken en ook wat te relaxen. Een rondreis kan namelijk snel vermoeiend worden en dan kan niet de bedoeling zijn van een vakantie.

Wat regelen?

De veerboot is de manier om heel snel op de verschillende bestemmingen op de Griekse eilanden te geraken. Kijk even op overtocht.nl/griekenland voor meer informatie. In het hoogseizoen kan het nogal druk worden in Griekenland, ook op de veerboten. Buiten het seizoen zou er altijd nog wel een plaatsje vrij moeten zijn. Check bij aankomst in Griekenland een exemplaar van the Athens News voor de meest up to date vertrekuren en ga naar de betreffende havens om je kaartje zelf te kopen.

Zorg er ook voor dat je vooraf al de nodige hotels boekt. Sommige eilanden zijn erg populair en de hotels zijn dan ook enorm snel volgeboekt. Kijk voor leuke hotels op de minder bekende eilanden op de website van expedia.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020