Excite

Grootste cruiseschip maakt zich klaar voor eerste reis

Het grootste cruiseschip ter wereld, de Oasis of the Seas, maakt zich klaar voor haar eerste echte reis. Eerder werd het schip al overgebracht naar de haven van Florida. Vanaf daar zal het schip haar eerste reis maken naar de Caribische Eilanden.

De Oasis of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Op het schip is ruimte voor 5400 passagiers, die aan boord kunnen zwemmen in één van de 21 zwembaden, zich uit kunnen leven in het aquapark of op de ijsbaan. Verder zijn aan boord nog een golfbaan en een casino te vinden. Het schip bestaat uit 16 verdiepingen en is onderverdeeld in onder andere zeven themawijken. Hierom wordt het schip ook wel eens vergeleken met een drijvend dorp.

Tijdens de ‘inauguratie’ van het schip zal Rihanna optreden. Deze popster is afkomstig van Barbados, één van de Caribische Eilanden. Daarnaast zal ‘Good Morning America’ live vanaf het schip worden uitgezonden. Dit is een van de populairste ochtendshows in Amerika en kan zeker rekenen op veel belangstelling.

Toen Oasis of the Seas afgelopen weekend naar Florida werd overgebracht, ontstonden er ontzettende verkeersopstoppingen. Veel Amerikanen keken al lang uit naar het schip, dat vanuit Finland naar de haven van Port Everglades verscheept moest worden. Toen het moment daadwerkelijk aanbrak, probeerde iedereen natuurlijk het schip te zien.

Afbeelding: Goodnewsfinland.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020