Excite

Grootste cruiseschip ter wereld klaar!

Het grootste cruiseschip ter wereld is eindelijk klaar! De Oasis of the Seas is opgeleverd en overgedragen aan rederij Royal Caribbean. Die rederij is nu eigenaar van het allerduurste cruiseschip dat ooit gebouwd werd.

De Oasis of the Seas is uiteindelijk maar liefst 360 meter lang, 47 meter breed en 16 dekken hoog geworden. In totaal kunnen er ruim 6300 passagiers mee. Ook aan bemanningsleden is gedacht: daar kunnen er zo’n 2100 van aan boord komen. Voor de bouw van het schip moest flink in de buidel worden getast; het totale kostenplaatje komt uit op zo’n 900 miljoen euro.

Vrijdag zal het schip de haven verlaten, tot die tijd werken honderden bouwvakkers nog keihard om het schip klaar te maken voor de vaart. Het schip is woensdag in de Finse haven Turku overgedragen en zal vrijdag vertrekken naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten. Passagiers kunnen voor het eerst in december mee met de boot; die zet dan koers naar Hawaii.

Op een cruiseschip van dit formaat tref je natuurlijk een ongekende luxe aan. Passagiers zullen aan boord alles hebben wat hun hartje begeert. En niet alleen de passagiers zijn van alle gemakken voorzien. Het schip maakt ook het leven van de bemanning makkelijk. Zo is het schip uitgerust met inschuifbare schoorstenen, die het mogelijk maken om het schip onder praktisch alle bruggen door te laten varen.

Kaartjes kopen voor een cruise kan via internet. Goedkoop is het niet, maar ook zeker niet bijzonder duur; vanaf ongeveer 500 euro kun je al mee op een vijfdaagse cruise naar Haïti. Als je graag in een luxe cabine wilt overnachten, dan moet je al snel aan bedragen over de 1000 euro denken.

Afbeelding: AFP

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020