Excite

Grootste onderwatermuseum in Mexico geopend

Een museum saai? Welnee! Het nieuw geopende museum in Mexico is allesbehalve saai te noemen. Dit museum is namelijk het grootste onderwatermuseum ter wereld! In november van dit jaar zullen de eerste van de 400 beelden geplaatst worden in de Caribische Zee.

De beelden zullen wat verder uit de kust bij het schiereiland Yucatan geplaatst worden, om te voorkomen dat bezoekers in aanraking komen met de toch al beschadigde koraalriffen in het West Coast National Park. Alle beelden zijn gemaakt van een pH-neutraal soort beton. Dit moet ervoor zorgen dat riffen en ander zeeleven zich gewoon vastzet op de beelden. Op die manier is het museum letterlijk altijd in beweging en ziet het er geen dag hetzelfde uit.

Op dit moment genieten jaarlijks al 300.000 bezoekers van de prachtige onderwaternatuur in dit gebied, maar ze brengen het leven onderwater helaas ook veel schade toe. Het museum moet ervoor zorgen dat de natuurlijke riffen weer herstellen. Zolang de toeristen het museum bezoeken, blijven ze tenminste uit de buurt van de natuurlijke riffen. Dit laat die riffen weer herstellen.

Het museum opent volgende maand en zal dan als eerste vier stukken ten grootte van een mens tonen. Geleidelijk zullen er meer beelden verschijnen, tot het totaal van 400 kunststukken bereikt is. Bezoekers kunnen zowel met een snorkel- als met duikuitrusting genieten van het onderwaterspektakel. Voor het gemak is een duikuitrusting echter aan te raden. Dan kun je namelijk veel makkelijker genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft.

Afbeelding: Flickr account World Resources Institute Staff

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020