Excite

Grootste passagiersvliegtuig landt dagelijks in Amsterdam

Vanaf volgend jaar landt het allergrootste passagiersvliegtuig ter wereld dagelijks op Amsterdam. Het gaat om de A380 van Malaysia Airlines. Deze A380 heeft wat problemen gehad, waardoor het langer duurde voor de vliegtuigen geleverd werden. vanaf volgend jaar kunnen ze echter volop de lucht in en vliegen ze ook via Amsterdam Schiphol. De vliegtuigen worden ook vaste gast op een aantal andere luchthavens, waaronder die van Londen en Sydney.

Amsterdam is uitgekozen omdat het een belangrijk knooppunt vormt voor de vluchten die Malaysia Airlines uitvoert. Dat maakt het mogelijk om een vliegtuig van dergelijk formaat ook hier in te zetten. Malaysia Air werkt op dit moment ook al samen met KLM op de route tussen Amsterdam en Kuala Lumpur. Het bedrijf zal zich volgend jaar aansluiten bij de oneworld-alliantie, die de concurrentie aangaat met SkyTeam. Tot SkyTeam behoren onder meer KLM en AirFrance.

De aansluiting bij de oneworld-alliantie hoeft overigens geen probleem op te leveren voor de samenwerking met KLM; vooralsnog zijn de bedrijven van plan de samenwerking te houden zoals deze is. Dat dit op de termijn nog gaat veranderen, kan echter niet uitgesloten worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020