Excite

Hond met platte snuit mag niet vliegen

ul class="source_new">
 • Bron:
 • tang*lee op Flickr
 • Reizigers die een hond of kat hebben met een platte snuit en dit huisdier willen meenemen op vakantie kunnen niet langer terecht bij Cathay Pacific. Deze luchtvaartmaatschappij wil geen honden en katten met een platte neus meer vervoeren, omdat de dieren tijdens de vlucht oververhit kunnen raken.

  Cathay Pacific bant sowieso alle honden met een platte snuit uit het vliegtuig, maar ook bepaalde kattensoorten mogen niet meer mee. Populaire rassen zoals mopshonden, boxers en bulldogs mogen het vliegtuig niet meer in en ook Perzische katten moet ander vervoer zoeken.

  Volgens Cathay Pacific lopen honden en katten met een platte snuit meer risico dan soortgenoten met een rondvormige snoet. Honden en katten met een platte snuit hebben tijdens luchttransport namelijk last van ademhalingsmoeilijkheden waardoor ze oververhit kunnen raken tijdens de vlucht. Zo worden de dieren niet alleen blootgesteld aan slechte omstandigheden voor hun gezondheid, maar in veel gevallen kan ook de dood intreden. Cathay Pacific neemt de huisdieren in bescherming en wil verdere incidenten in de toekomst voorkomen.

  Cathay Pacific baseert zich op cijfers van het Amerikaanse ministerie van Transport. Uit statistieken van deze overheidsinstelling blijkt dat tussen 2005 en 2009 ruim vijftig procent van de overleden honden tijdens de vlucht een platte snuit hadden. Vooral voor bulldogs blijkt luchtvervoer een aanzienlijk risico in te houden. Een kwart van de gestorven honden was een bulldog.

  Cathay Pacific is de vijfde luchtvaartmaatschappij die deze opvallende maatregel invoert. Eerder gingen American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Continental Airlines en Singapore Airlines al overstag.

  Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019