Excite

Haal meer uit reizen door San Francisco

San Francisco is één van de meest ondergewaardeerde steden in Californië. Vakantiegangers weten meestal dat de stad er is en doen deze ook regelmatig aan, maar als je ze vraagt naar wat hier nu daadwerkelijk te beleven is, dan zullen de meeste mensen je het antwoord toch schuldig moeten blijven. Toch wil dat niet zeggen dat reizen naar San Francisco saai is. Integendeel; er is wel veel veel te doen, als je maar weet waar je moet zijn!

De belangrijkste bezienswaardigheid van San Francisco is natuurlijk de Golden Gate Bridge. Deze indrukwekkende brug verbindt de stad met de rest van California. Als je op de Golden Gate Bridge staat, dan zie je direct de op één na belangrijkste bezienswaardigheid: gevangeniseiland Alcatraz. Het eiland en de bijbehorende gevangenis zijn inmiddels verlaten, maar je kunt ze nog wel bezoeken. Dagelijks vertrekken – vaak om het uur – boten naar het eiland. Als je voldoende hebt gezien, kun je de boot weer terug pakken.

Voor wat eigentijdse gezelligheid breng je een bezoekje aan Pier 39. Deze pier wordt niet alleen volop bezocht door inwoners van San Francisco en toeristen, maar ook door zeeleeuwen. Op sommige dagen liggen er wel 1000 zeeleeuwen te zonnen op de drijvende plateaus. De zeeleeuwen vinden het klimaat bij San Francisco prettig en de indeling van Pier 39 houdt haaien – vijanden van zeeleeuwen – lekker buiten de deur.

Andere bezienswaardigheden in San Francisco zijn Union Square, Alamo Square, het enorme Chinatown, Coit Tower en de Transamerica Pyramid. Tot slot mag een ritje in de geweldige kabeltram ook niet ontbreken!

Afbeelding: Flickr account Trodel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020