Excite

Handig: een huurauto in Frankrijk!

Op vakantie naar Frankrijk, maar liever niet met de eigen auto? Dat kan! Veel Nederlanders trekken ieder jaar weer met hun auto naar het zuiden, voor een vakantie in Frankrijk. Aan een vakantie met eigen auto kleven echter een aantal belangrijke nadelen. Zo kost het veel geld, schrijft je auto veel sneller af en heb je een grote kans op schade. In Frankrijk rijden de mensen namelijk vaak wat grover en wordt er niet moeilijk gedaan over een deuk of een kras. Een briefje onder je ruit kun je in de meeste gevallen helemaal vergeten. Een huurauto is dan een betere oplossing.

Als je kiest voor een huurauto, kun je gewoon met de trein of met het vliegtuig naar Frankrijk reizen. Dat is lekker snel, waardoor je ook nog eens veel meer tijd overhoudt om daar door te brengen. Een auto huren kan vaak al vanuit Nederland, via internet of via een internationaal autoverhuurbedrijf.

Je moet natuurlijk wel gewoon de auto ophalen op locatie, dus zorg ervoor dat je alle benodigde papieren bij je hebt. Een reserveringsbewijs, je rijbewijs enzovoorts. Soms kan het handig zijn om ook een internationaal rijbewijs te regelen. Dit kun je voor een paar tientjes aanschaffen via de ANWB. Voor Frankrijk is dit echter geen verplichting.

Zorg er bij het inleveren van je huurauto voor dat alles weer helemaal in orde is: geen schade, de tank zo vol als je hebt afgesproken en de kilometerstand genoteerd. Mocht er dan later een naheffing komen, dan weet je of deze terecht is of niet.

Afbeelding: Flickr account Jule_Berlin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020