Excite

Handige tips voor een goedkope vakantie

Het lijkt misschien nog een beetje vroeg, maar traditioneel zijn januari en februari toch wel maanden waarin mensen vast naar hun vakantie gaan kijken en vaak ook boeken. Niet vreemd, want als je vroeg boekt, krijg je veel korting. Dit geldt ook voor hele late boekers, maar laat boeken is vanwege werk of het aantal personen dat een plekje moet hebben niet voor iedereen een optie. Als jij wilt besparen, boek je dus vroeg. Dan heb je wat om naar uit te kijken en kun je de komende tijd nog sparen voor je 'zakgeld'.
    © Getty Images

Boek doordeweeks

Je zou denken dat een vakantie altijd hetzelfde kost, maar dat is dus écht niet waar. Boek het liefst doordeweeks. Dinsdagmiddag schijnt het moment te zijn waarop vakanties het goedkoopst zijn. Kijk daarnaast goed naar je vertrekdag; als je buiten het weekend vertrekt, dan is dit vaak goedkoper.
    © Getty Images

Let op je reisverzekering

Een reisverzekering is nooit een slecht idee, maar laat je geen duur exemplaar aansmeren met allerlei opties die je toch niet gebruikt. Of die uiteindelijk meer kosten dan wanneer je zelf voor vervanging zou zorgen. En neem gewoon niet te dure spullen mee, dan kan er ook niets mee misgaan. Let op: wordt er wel iets gestolen? Doe dan altijd op je vakantieplek aangifte. Anders keert de verzekering vaak niet eens uit!
    © Getty Images

Ga naar een goedkoop land

Vroeger was de keuze beperkt, als je voor een goedkoop land wilde kiezen. Tegenwoordig valt dat wel mee. Je kunt nu bijvoorbeeld voor weinig geld naar Egypte, Griekenland, Turkije, Spanje, Portugal, Polen, enzovoorts. Ook een tripje naar Thailand of Indonesië is aan te raden. Je betaalt dan wel een aardig bedrag voor je ticket, maar het leven daar is weer ontzettend goedkoop. Dit is vooral zinvol als je minimaal drie weken gaat.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019