Excite

Handige tips voor reizen naar Suriname

Van een reis naar Suriname wil je ongetwijfeld een onvergetelijke reis maken. Dat doe je door te kiezen voor de leukste bestemmingen en vooral volop in contact te komen met de Surinamers en hun cultuur. Hoe? Wij hebben alvast een aantal goede tips voor je op een rijtje gezet.

Allereerst natuurlijk de bestemmingen. Paramaribo, de hoofdstad, mag je zeker niet missen. Ook Brownsberg, Boven-Suriname en het Brokopondo-meer zijn mooie locaties die je een keer gezien moet hebben. Tijdens het reizen door Suriname zul je al snel merken dat het land veel meer te bieden heeft dan alleen strand en zon. Een groot deel van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud dat nog praktisch onaangetast is. Je kunt hier doorheen reizen, in de meeste gevallen met een soort kano.

Als je een dergelijke rondreis maakt – of andere bezienswaardigheden bezoekt – is het een goed idee om een gids in te schakelen. Die kan je veel meer vertellen dan je ooit in een boekje zou kunnen vinden. Bovendien kan die je kennis laten maken met leuke hotels, de beste restaurantjes en het lekkerste, écht Surinaams eten. Alleen hierom kan het al lonen om tenminste één dag voor begeleiding te betalen.

Tot slot: als je het meeste uit reizen naar Suriname wilt halen, dan doe je er goed aan om vooraf goed de weersvoorspellingen te controleren. Hoewel het misschien zo lijkt, is het in Suriname echt niet altijd zonnig. Als je vooraf kijkt wat voor weer je kunt verwachten en daar je kledingkeuze en planning op aanpast, heb je daar later alleen maar profijt van.

Afbeelding: Flickr account Arria Belli

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020