Excite

Harry Potter-pretpark opent volgend jaar

Het Harry Potter-pretpark dat in Florida gebouwd wordt, is bijna af. Komende lente moet het park zijn deuren kunnen openen. ‘The Wizarding World of Harry Potter’, zoals het park heet, werd al in 2007 aangekondigd en dompelt je letterlijk onder in de wereld van Harry Potter.

Het park wordt gebouwd door Universal Orlando Resort. Schrijfster J. K. Rowling en een aantal medewerkers van de filmstudio Warner Bros werken ook mee aan het project. Als je het park binnenloopt, loop je rechtstreeks een film van Harry Potter in: veel plaatsen uit de boeken zijn nagebouwd en ook de attracties zijn geïnspireerd op de wereldberoemde boeken van J. K. Rowling over Harry Potter.

Zo zul je onder andere hogesnelheidstreinen, achtbanen en vliegmachines aantreffen. Ook kun je genieten van de ‘Verboden Reis’, een trip langs alle bekende scènes uit het boek. Praktisch alle attracties zijn gebaseerd op de boeken. Bezoekers kunnen zich dan helemaal inleven in Harry Potter en zijn metgezellen.

Verwacht wordt dat het park in de toekomst veel bezocht gaat worden. Al vanaf het moment dat J. K. Rowling haar eerste boek over de jonge tovenaarsleerling uitbracht, is het een doorslaand succes geweest. Zowel de boeken als de bijbehorende merchandise vlogen als warme broodjes over de toonbank. Fans zullen bovendien waarschijnlijk iedere kans aangrijpen om nog even wat langer van Harry Potter te genieten, nu de schrijfster waarschijnlijk haar laatste boek geschreven heeft.

Afbeelding: Flickr account Colin ZHU

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020