Excite

Heerlijk Normandië

De kustlijn van Normandië wordt ook wel de tuin aan het water genoemd. Deze bijnaam dankt het gebied aan de parken en tuinen, maar ook dankzij het afwisselende landschap en oude bossen. De hele kustlijn ademt de sfeer uit waar Normandië bekend om staat: één van een rustig en aangenaam leven. Bezoek hier de stranden en natuurgebieden en ontdek zelf hoe de sfeer op je inwerkt.

Buiten het kustgebied van Normandië heeft de streek landinwaarts ook genoeg te bieden. Zo zijn er talloze middeleeuwse vestingen, kerken en historische plaatsen te vinden. In de Franse geschiedenis heeft Normandië dan ook een prominente plaats ingenomen. Daarbij is het gebied wereldberoemd vanwege zijn architectuur. Bezoek ook eens de prachtige landhuizen en oude boerderijen, die je nog een verdere indruk geven van het leven in Normandië.

Activiteiten worden in Normandië ook genoeg aangeboden. Kom naar kaas- of wijnproeverijen, bezoek diverse interessante musea of beoefen watersporten aan de prachtige kustlijn van Normandië. Je kunt in Normandië uitstekend, wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken. Voor de echte avonturier is er de mogelijkheid om vliegsport te beoefenen.

Normandië ligt op minder dan vijf uur rijden van Utrecht, en is daarom een ideale bestemming voor iedereen die een heerlijke buitenlandvakantie wil ervaren zonder daar al te ver voor te willen reizen. Het is een echte luxe om zo’n prachtige streek praktisch gezien binnen handbereik te hebben. Boek daarom nu je volgende vakantie naar Normandië, en kom zelf ontdekken wat dit indrukwekkende Franse gebied voor je in petto heeft.

Afbeelding: Flickr, Greenwich Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020