Excite

Heerlijk overnachten in een hotel in Tilburg

Zo is er in de 15e eeuw een kasteel gebouwd en droeg Koning Willem II de stad een zeer warm hart toe. In het midden van de 19e eeuw heeft hij het Paleis laten bouwen, tegenwoordig onderdeel van het stadhuis. Een prachtige bezienswaardigheid! Als eerbetoon aan de toenmalige koning is er een standbeeld in het centrum van de stad geplaatst.

Tegenwoordig zijn er gezellige markten en de stad beschikt over grote en kleine theaters, verschillende muziekpodia en enkele zeer gerenommeerde musea.

Om de stad en de binnenstad te bereiken zijn er tal van voorzieningen getroffen. Rondom het centrum kun je gebruik maken van 7 parkeergarages. Voor de mensen die liever gratis parkeren is er buiten het centrum het nieuw aangelegde Transferium Kempenbaan. Vanaf hier kun je per fiets of met het openbaar vervoer richting de binnenstad.

Wie een wandeling wil maken kan terecht in het Wilhelminapark, het Wandelbos, het Leijpark of het Kromhoutpark. Dat laatste park heeft zelfs internationale prijzen gewonnen voor het ontwerp.

Na al deze bezienswaardigheden is het prima vertoeven in een van de hotels in Tilburg, die verspreid liggen over de gehele stad. Hier kun je niet alleen terecht voor een goed bed, maar ook voor een lekkere maaltijd in één van de hotel-restaurants!

Afbeelding: Flickr, gebruiker PeterZen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020