Excite

Helft Nederlandse vliegers checkt online in

  • © Getty Images
De helft van de passagiers die met Nederlandse luchtvaartmaatschappijen als KLM en Transavia vliegen, checken voor hun reis al in via internet. Dit blijkt uit cijfers die nieuwssite Nu.nl op heeft gevraagd bij de luchtvaartmaatschappijen.

Wereldwijd gezien checkt maar liefst 47 procent van de passagiers van KLM online in. Zij gebruiken daarvoor het liefst hun mobiel, tablet of pc. Inchecken kan ook via de balie op het vliegveld, maar daar gaat de voorkeur dus duidelijk niet naar uit. Het percentage online check-ins ligt het hoogst op Europese en Amerikaanse luchthavens. Op luchthaven Leeds Bradford wordt het meest online ingecheckt. Daar gaat het om maar liefst 57 procent.

Hoe vaak mensen online inchecken hangt weer af van de plaatselijke cultuur, de lokale infrastructuur en natuurlijk de internetdekking, zo vertelt een woordvoerder van KLM. Bij Transavia is het ongeveer hetzelfde. Daar checkt de helft van de passagiers online in. Van die helft checkt 60 procent in via een mobiel apparaat. De rest gebruikt een laptop of vaste computer.

Volgens KLM hebben we nu wel de grootste groei aan online check-ins gehad. Alleen in Azië, Afrika en Oceanië is nog een aanzienlijke toename mogelijk. Veel luchtvaartmaatschappijen moedigen het online inchecken actief aan, omdat het zorgt voor veel kortere wachtrijen. Dit is prettig voor reizigers, maar scheelt ook luchtvaartmaatschappijen veel geld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021