Excite

Hermitage Amsterdam officieel geopend

Nederland heeft sinds kort officieel een eigen dependance van het Russische Hermitage museum. Koningin Beatrix, de Russische president Dmitri Medvedev en zijn vrouw, prins Willem-Alexander en prinses Máxima woonden de feestelijke opening van het museum in Amsterdam bij.

Hermitage Amsterdam is gevestigd in een oud, monumentaal zeventiende-eeuws gebouw dat tot 2007 werd gebruikt als verzorgingstehuis. Na een twee jaar durende en 40 miljoen kostende verbouwing was het prachtige pand klaar voor de opening, waarbij onder andere de marinierskapel van de Koninklijke Marine speelde en twee Russische dansers van Het Nationale Ballet dansten.

Het museum opent met de tentoonstelling ‘Aan het Russische Hof’, waarin paleis en protocol in de 19e eeuw centraal staan. In twee van de grote zalen van het museum waan je je in het Russische Winterpaleis. De ruimtes worden verder opgevuld met prachtige portretten, uniformen, jurken en andere voorwerpen die de Russische hofcultuur van rond de 19e eeuw weergeven.

Verder tref je in het museum een oude kerkzaal, verschillende regentenkamers, een binnentuin en een studiecentrum aan. Om het mogelijk te maken de hele dag plezierig in Hermitage Amsterdam te verblijven is ook gedacht aan een restaurant en verschillende winkels. Voor kinderen de Hermitage voor Kinderen ingericht, waar ruimte is voor een aantal educatieve programma’s die verzorgd worden in vijf ateliers en twee leslokalen. Hier vind je bovendien een Kinderkantine en een Kinder Cadeau Winkel.

De tentoonstelling ‘Aan het Russische Hof’ is nog te bekijken tot en met 31 januari 2010. Hermitage Amsterdam is dagelijks geopend van 10.00-17:00 (op woensdag tot 20:00).

Fotografie: Luuk Kramer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021