Excite

Heropening Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld in New York zal vanaf 4 juli 2009 weer worden opengesteld voor publiek. Het was sinds de aanslagen op 11 september 2001 niet meer mogelijk om in de kroon van Lady Liberty, ook wel het vrijheidsbeeld, te klimmen.

De Nationale Park Service heeft het bouwwerk uitvoerig geanalyseerd. HetMinisterie van Binnenlandse zaken van New York heeft daarna besloten om de kroon van het Vrijheidsbeeld te heropenen voor het publiek. Er zijn wel maatregelen getroffen voor mensen die het Vrijheidsbeeld willen beklimmen. Deze maatregelen zijn getroffen op aanraden van De Nationale Park Service. Zo worden bijvoorbeeld de trapleuningen verhoogd en zullen er Rangers zijn om bezoekers te helpen en te informeren. De kroon mag tevens maar door maximaal tien mensen tegelijkertijd bezocht worden en zij zullen begeleid worden door Rangers.

Het Vrijheidsbeeld is één van de bekendste bezienswaardigheden van New York, maar er is nog veel meer te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld in het Empire State Building gaan voor een mooi uitzicht. Ook heb je nog Times Square en Rockefeller Center. Even tot rust komen kan in Central Park. Natuurlijk kun je in New York ook goed winkelen. Uitgaan gaat ook goed. Op Broadway kun je bijvoorbeeld schitterende theatervoorstellingen bekijken.

Afbeelding: FlickrCC

Lees meer nieuws over de Verenigde Staten

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021