Excite

Het kerstgevoel vind je in Düsseldorf

De zomer is nog maar net voorbij en nu al berichtgeving over de kerst? Jawel, want de tijd gaat sneller dan je denkt. Over twee maanden begint namelijk de kerst al in Düsseldorf. Op 19 november opent daar namelijk een grote kerstmarkt. Het echte kerstgevoel wordt daar opgewekt met behulp van 250 marktkraampjes. Uiteraard zijn de stad en de kraampjes volledig in kerstsfeer ingericht.

Düsseldorf wordt prachtig verlicht tijdens de kerstmarkt. Laat het maar aan Duitsers over om kerst te vieren zoals het bedoeld is. Op de kerstmarkt worden dan ook allerlei zaakjes te koop aangeboden. Wat te denken van kunstzinnig handwerk? Wellicht ben je meer van glinsterende kerstboomversierselen of filigreine creaties van glas. Eventueel is er ook houtsnijwerk uit het Ertsgebergte te koop. En natuurlijk mag de geur van kaneel en de Glühwein niet ontbreken. Koopjes en lekker eten, dat is kerst in Düsseldorf!

De kerstmarkt zal in Düsseldorf duren van 19 november tot en met 23 december. De gratis schaatsbaan zal zelfs tot 15 januari open blijven. Kunnen al die calorieën er af bewogen worden! Gedurende de week is de kerstmarkt open tussen elf uur en acht uur 's avonds. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot negen uur. Dus op zoek naar het perfecte uitje om de kerst te vieren met de familie of het gezin? Ga dan naar de kerstmarkt in Düsseldorf!

Afbeelding: Flickr, Bert Heymans

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020