Excite

Het zonnige zuiden van Frankrijk: Marseille

Marseille is de oudste stad van Frankrijk en dat kun je meteen zien aan alle mooie bezienswaardigheden. De geschiedenis van Marseille gaat terug tot de zesde eeuw voor Christus. Je kunt er een mooie stedentrip maken. Je kunt er goed komen met de auto, bus of trein. Ook is er een luchthaven die niet al te ver van het centrum ligt. Regelmatig zijn er aanbiedingen voor de bus of trein te vinden.

De oude haven van Marseille is echt het toeristengebied van de stad. Er is een vismarkt en er zijn veel restaurants. De Notre Dame de la Garde staat op een hoogte van 222 meter boven de stad. Abbaye de St. Victor zou je bijna een kasteel kunnen noemen. De donkere kerk is heel erg sfeervol en het hoogtepunt is de middeleeuwse crypte.

In Marseille zijn ook veel pleinen te vinden. Je hebt Quai du Port en de Quai des Belges die bij de oude haven zijn en vol met terrasjes staan. Cours Julien is een plein dat vooral populair is bij het alternatieve publiek. Er zijn veel alternatieve eettentjes.

Marseille heeft daarnaast veel interessante musea die te maken hebben met de geschiedenis van de stad. Ook zijn er winkelstraten waar je goed kunt winkelen. Er zijn verschillende winkelstraten en winkelcentra, zodat er voor ieder wat wils is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021