Excite

Het Zuid-Amerikaanse Bolivia

Bolivia is een republiek in Zuid-Amerika. Het land wordt volledig omsloten door andere landen. Vroeger was Bolivia twee keer zo groot en grensde het zelfs aan de Stille Oceaan. In de loop der tijd heeft het land echter veel gebied verloren aan de buurlanden. Bolivia is circa 26x zo groot als Nederland en met de grootte komt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden, van musea, parken tot markten.

Bekende musea in Bolivia zijn het Museo Nacional de Arte in La Paz, het Coca Museum ook in La Paz en het Antropologisch Museum in Sucre. Hier bevinden zich tevens nog een textielmuseum en een museum voor de moderne kunst. Museo Nacional geeft een overzicht van de rijke Boliviaanse kunstgeschiedenis. Het Coca Museum geeft een kritische kijk in de geschiedenis van het gewas waar werkelijk iedereen in Bolivia op loopt de kauwen: coca.

Het nationale park Amboró ligt in het westen van het departement Santa Cruz, in de zogenaamde ‘elleboog van de Andes’. Het park beslaat 4425 km² en je vindt er meer dan 800 soorten vogels en 125 soorten zoogdieren waaronder de poema, Ocelot en de zeldzame Brilbeer.

Tarabuco ligt op een paar uur rijden van Sucre. De zondagmarkt van dit stadje behoort tot de kleurrijkste van Zuid-Amerika. Je kunt er onder andere traditionele klederdrachten, hoeden en cocabladeren kopen. De markt is altijd erg druk bezocht, vooral door de lokale bevolking.

In La Paz bevindt zich ook de ‘heksenmarkt’ waar je allerlei dingen kunt kopen zoals amuletten, drankjes, snoepgoed en sieraden. Op deze markt kun je ook gedroogde lama embryo's kopen. De Bolivianen geloven dat als je er een onder je voordeur begraaft, er dan geen boze geesten in je huis komen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker S Flam

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020