Excite

Hevige sneeuwval verwacht voor Alpen

Wie een wintersport vakantie naar de Alpen gepland heeft, treft het ontzettend: de komende dagen wordt daar tot een meter sneeuw verwacht. Ook in andere wintersport gebieden is het sneeuwseizoen begonnen!

Gisteren en vandaag vielen op veel plaatsen al behoorlijke lagen sneeuw, in sommige gevallen zelfs tot 50 centimeter. Voor de Oostenrijkse Alpen rekent men op nog eens 25 tot 100 centimeter extra voor de komende dagen. Daarnaast blijft het ook in het oosten van Zwitserland flink doorsneeuwen, wat zorgt voor een lekker dik pak sneeuw.

Ook al is het wintersport seizoen nog niet echt begonnen, is het toch fijn om al flinke sneeuwval te zien. Het blijft namelijk altijd maar weer de vraag hoe de winter gaat worden en zo’n voorbode kan eigenlijk alleen maar goed zijn. Voor wintersporters is dit dan ook hét moment om uit te kijken naar een vakantie richting Oostenrijk of Zwitserland.

Het is voor het eerst dat het winterweer zo vroeg inzet. Vorig jaar had Zwitserland nog de primeur, toen daar op 30 oktober voor het eerst een hele meter sneeuw viel. Nu zal de eer dus waarschijnlijk maar liefst twee weken eerder toekomen aan Oostenrijk.

Ga je liever met de feestdagen op wintersport? Ook dan kun je verzekerd zijn van een dik pak sneeuw. Bovendien heb je dan nog meer keuze uit wintersportgebieden. Ga bijvoorbeeld eens niet naar Oostenrijk of Zwitserland, maar blijf in de buurt in Duitsland, of ga eens naar Frankrijk. In Europa zijn talloze leuke wintersport oorden te vinden die een bezoekje waard zijn!

Afbeelding: Flickr account tillwe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020