Excite

Hierom moet je écht in het buitenland studeren

Veel jongeren krijgen tijdens hun studie de kans om in het buitenland te studeren. Een deel doet dat wel en een deel doet dat niet. Wij adviseren je om die kans altijd te grijpen, als je ook maar even de mogelijkheid hebt. En daar hebben we een aantal goede redenen voor. Zo krijg je allereerst de kans om de wereld te verkennen, om te ontdekken wat er allemaal buiten je eigen land van herkomst is. Ergens een poosje wonen is heel anders dan er op vakantie gaan. Als je er woont, dan krijg je echt de leefervaring mee.
    © Getty Images

Vergroot je wereld

Het is makkelijk om opgeslokt te worden in je eigen wereld. Maar besef je wel dat er in de wereld om je heen nog veel meer dingen gebeuren. Dit komt veel duidelijker naar voren als je je ook in andere werelden verdiept. Kijk eens verder dan je neus lang is en verdiep je in andere culturen. Er is maar één manier om dat goed te doen: door je er helemaal in onder te dompelen. En dat kan natuurlijk prima gecombineerd worden met studeren, dan betaalt de overheid in sommige gevallen ook nog een stukje mee!
    © Getty Images

Stap uit je comfortzone

Thuis is het natuurlijk hartstikke fijn. En misschien is jouw 'thuis' wel iets groter dan letterlijk je eigen huis, maar het blijft waarschijnlijk toch een redelijk beperkte comfortzone. Als je verder wilt komen, is het verstandig om af en toe eens uit die comfortzone te stappen. Daarmee zet je direct een grote stap richting volwassenheid. Je moet namelijk als je in het buitenland studeert echt even op eigen benen staan, je eigen dingen regelen en misschien wel wat dingen doen waar je eigenlijk wat angstig voor was. En je zult zien: in de praktijk valt het dan allemaal best wel mee.
    © Getty Images

Doe meer voor je carrière

Studeren in het buitenland lijkt op de korte termijn misschien vooral iets voor jezelf, misschien wel weinig meer dan een leuke ervaring. Op de lange termijn doet het echter ook wat voor je: het is ontzettend goed voor je carrière als je kunt laten zien dat je in het buitenland hebt gestudeerd. Het laat zien dat je zelfstandig bent, dat je weet wat er in de wereld om je heen gebeurt en dat je bereid bent om te reizen voor je werk. Allemaal pluspunten in de wereld van tegenwoordig.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020