Excite

Hoe kun je goedkoop naar London vliegen?

Wil je goedkoop naar London vliegen? Dan hou je best de aanbiedingen in de gaten en reis je best buiten het seizoen. In het hoogseizoen dat loopt van 1 juli tot en met 31 augustus zijn tickets namelijk veel duurder. Of je al dan niet goedkoop naar Londen kan vliegen, hangt met andere woorden voornamelijk van je eigen flexibiliteit af.

Aanbiedingen

Als je op vakantie wil, zijn er vaak aanbiedingen waardoor je een stuk goedkoper kan reizen. Als je geen bepaalde periode in gedachten hebt, loont het om de aanbiedingen in de gaten te houden en dan je slag te slaan. Je kunt hiervoor langsgaan bij verschillende reisbureaus, maar veel makkelijker is op het internet te zoeken. Een goed startpunt is de vergelijkingssite cheaptickets.nl die zoekt naar vluchten bij meerdere aanbieders. Op de site kun je precies zien wanneer en met welke maatschappij je het goedkoopste vliegt. Je krijgt van alle vliegmaatschappijen op rij een duidelijke prijsopgave, van welk vliegveld je vertrekt, eventuele overstappen en reistijden. De site is bovendien aangesloten bij de reisorganisaties ANVR en SGR. Wanneer er iets misgaat, kun je via deze organisaties vaak je geld terug krijgen.

Kleinere luchthaven

Vaak ben je goedkoper uit wanneer je vanop een kleinere luchthaven vliegt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Eindhoven Airport. Meer informatie vind je op eindhovenairport.nl. Vanop dit vliegveld vliegen alleen vakantiecharters en lijnvluchten van Ryanair, Wizzair en Transavia. Inchecken en bagage afgeven kan tot 40 minuten voor vertrek. Men raadt echter aan dit één tot twee uur voor vertrek te doen. Ook al is de luchthaven een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Schiphol, dan nog kan het erg druk zijn aan de incheckbalies.

Low-cost vliegtuigmaatschappij

Ook ben je vaak minder geld kwijt als je met een low-cost vliegtuigmaatschappij als Ryanair vliegt. Bij dit soort maatschappijen moet je meestal vooraf online inchecken. Dit kan vaak vanaf 15 dagen tot 4 uur voor vertrek.

Let wel op! Ook al kan de startprijs van je ticket bijzonder laag zijn bij dergelijke low-cost maatschappijen, hou zeker rekening met extra kosten bij zowat elke stap van het aankoopproces van je vliegticket.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021