Excite

Hollywood-hotel in de maak

Het lijkt erop dat de Hollywood-letters niet alleen gered zijn, maar in de toekomst zelfs rendabel zullen worden. Er zijn namelijk plannen om van de letters een hotel te maken. De Deense architect Christian Bay-Jorgensen zou zijn creatieve gedachten maar al te graag de vrije loop laten op deze bijzondere berg.

Hij droomt van een hotel met 308 kamers, die verspreid zijn over tien verdiepingen. Om deze verdiepingen te realiseren, zullen de letters in hun huidige vorm moeten verdwijnen en twee keer zo groot terug moeten komen. De letters zullen stuk voor stuk voorzien zijn van een prachtig plateau met een adembenemend uitzicht over Los Angeles.

Uiteraard moet het complex ook voorzien worden van de nodige faciliteiten. Een luxe nachtclub, een bioscoop, een wellnessruimte: het zijn zo maar een paar van de ideeën die Bay-Jorgensen heeft. Bovendien moet er ruimte komen voor verschillende events. De uitreiking van de Oscars – of andere puur Hollywood-evenementen – zou hier bijvoorbeeld prima gevierd kunnen worden.

Een paar maanden geleden liepen de letters nog het risico te verdwijnen. Verschillende sterren hebben toen de portemonnee getrokken om te voorkomen dat ze verwijderd werden. Met name Hugh Hefner was bereid om flink in de buidel te tasten. Hij betaalde het laatste bedrag dat nodig was om de letters voor hun ondergang te behoeden. Nu lijkt het er echter op dat de letters wel eens een heel florissante toekomst tegemoet kunnen zien.

Afbeelding: Flickr account Sörn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019