Excite

Hond mee op vakantie?

Op vakantie gaan en een hond hebben was nooit echt een goede combinatie. Tegenwoordig is dat gelukkig een heel stuk anders: er zijn veel hondvriendelijke vakantieparken. Waarom op vakantie gaan zonder je trouwe viervoeter als je de mogelijkheid hebt dat hij mee kan. Er zijn vakantiehuisjes met een omheining, zodat de hond ook niet weg kan lopen. Ook zijn de vakantiehuisjes vaak in de buurt van natuur te vinden.

Er zijn verschillende websites voor hondvriendelijke vakanties. Denk aan www.dogsincluded.nl. Hier kun je vakantiehuizen vinden. Op de site www.dehondmagmee.nl vind je tips voor honden en vakanties.

Als je met de hond op vakantie gaat, moet je het dierenpaspoort meenemen. Ook is het verplicht dat je hond de nodige inentingen heeft. Wanneer je ook naar het buitenland gaat (dit geldt ook voor België en Duitsland), moet je de hond inenten tegen hondsdolheid. Raadpleeg altijd voor de zekerheid de dierenarts. Ook moet je hond een werkende chip hebben. Voor de zekerheid kun je ook het beste contact opnemen met je dierenarts om te kijken of de chip nog werkt.

Veel plezier de aankomende zomer met je trouwe viervoeter! Je hond zal je dankbaar zijn als hij ook mee mag genieten van een welverdiende vakantie!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020