Excite

Hongarije: hotels in Boedapest

Boedapest wordt steeds vaker veel bezocht. Mensen ontdekken dat het een mooie en goedkope stad is en gaan er daarom graag heen. Ook heb je iedere zomer het grote festival Sziget, dat een week duurt. Het vindt zich plaats in Boedapest en er komen veel grote artiesten. Steeds meer Nederlanders ontdekken dit festival en reizen jaarlijks naar Boedapest.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat behalve de toeristen ook het aantal accommodaties is gegroeid. Je vindt er vooral steeds meer echte prijsknallers die tegen elkaar strijden. Er zijn enorm veel hostels en goedkope hotels in Boedapest te vinden.

Als je aankomt met de trein of het vliegveld, dan zul je vrijwel meteen worden aangesproken door mensen die hopen dat je bij hen in het hotel komt te overnachten. Je kunt hier flink onderhandelen over de prijs, want het eerste aanbod is sowieso wat duurder dan de eigenlijke overnachtingsprijs. Wie goed kan onderhandelen, zal een leuke prijs krijgen. Sommige mensen bieden vanaf de luchthaven of het treinstation vervoer naar het hotel. Het kan echter wel lang duren tot het busje vertrekt, want het moet eerst vol zijn.

Speciaal tijdens het Sziget Festival zijn er veel goedkope aanbiedingen voor hostels en hotels in Boedapest. Dit is voor de mensen die liever niet op de camping overnachten, maar graag een bed hebben. Bij het aanbod inbegrepen zit ook vaak vervoer.

Uiteraard kun je de hotels in Boedapest ook vooraf online boeken. Vaak is dit toch goedkoper dan een aanbieder kiezen op de luchthaven of het station. Ook kun je online al goed uitzoeken of de ligging van het hotel wel goed is.

Afbeelding: Flickr account rp72

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020