Excite

Hoofdstad Berlijn

Berlijn was ooit in tweeën gesplitst door de Berlijnse Muur. Deze heftige geschiedenis heeft veel sporen achtergelaten, zoals bijvoorbeeld de overblijfselen van de muur zelf. Maar dat zijn zeker niet de enige bezienswaardigheden in Berlijn en het is ook zeker geen zielige stad. Er is bijvoorbeeld veel boeiende architectuur en je kunt er prachtige stadswandelingen maken.

Ook zijn er heel erg veel musea en vooral liefhebbers van kunst kunnen heel goed terecht in Berlijn. Er zijn heel veel kunstmusea en je kunt er ook veel aparte kunst vinden, waardoor de diversiteit heel erg hoog is.

Hoewel Berlijn een grote stad is, vind je er heel erg veel groen. Er zijn talloze parken en vooral het Tiergarten in het midden van de stad is een echte aanrader. Veel mensen kunnen het waarderen dat Berlijn veel groen heeft en niet alleen architectuur heeft.

Berlijn heeft voor jongeren ook genoeg te bieden. Er zijn veel uitgaansgelegenheden in de stad, zoals discotheken en cafe’s. Tevens zijn er geregeld evenementen in Berlijn. Het hele jaar door vinden er leuke festiviteiten plaats, waar jongeren graag op afkomen.

Zoals je ziet is Berlijn een echte stad voor zowel jong als oud. Er is voor iedereen wel iets te vinden. Het is dan ook niet gek dat de stad heel erg geliefd is bij zoveel mensen.

Afbeelding: Flickr account elpablo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019