Excite

Hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai

Het hoogste gebouw ter wereld is geen oude toren of flat in de Verenigde Staten. Nee, het hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai en werd vandaag geopend. De Burj Dubai, zoals de toren heet, is 828 meter hoog, ruim 300 meter hoger dan de Taipei die eerder het hoogst was.

In Dubai doet men het liefst alles groot, groter en grootst. Zo ook tijdens de bouw van de Toren van Dubai. Met de 828 meter van deze toren verslaat Dubai met gemak het oude record, dat op naam van Taiwan stond.

Hoewel Dubai economisch gezien op het randje van de afgrond staat, weerhield dat het emiraat er niet van om de opening van de toren feestelijk te vieren. Duizenden bewoners kwamen kijken en met de inauguratie van een plakkaat aan de voet van de toren was het tijd voor de echte festiviteiten.

Eigenlijk hard de Burj Dubai vorig jaar al geopend moeten worden, maar de bouw liep maar liefst een jaar vertraging op. Dit had ook zijn invloed op de kostprijs, die op 1,8 miljard dollar ligt. Voor deze 1,8 miljard dollar hebben de eigenaars wel 160 verdiepingen van in totaal 350.000 vierkante meter, inclusief onder andere een Armani-hotel en verschillende luxe appartementen en kantoorruimtes.

Ook deze toren zal ongetwijfeld nog door verschillende beroemde mensen uit binnen- en buitenland bezocht worden, bijvoorbeeld Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder. Aangezien Wesley Yolanthe tijdens een vlucht naar Dubai ten huwelijk heeft gevraagd, koesteren de twee warme herinneringen aan deze bestemming.

Afbeelding: Flickr account Leandro’s World Tour

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019