Excite

Hostel in Amsterdam? Slaap in het centrum!

Ga je voor een korte stedentrip of wil je naar Amsterdam om je in het nachtleven te storten? Een goedkope overnachting is zo geboekt. Onze hoofdstad beschikt over betaalbare hostels die over de hele binnenstad verspreid liggen. Een hostel in Amsterdam in het centrum vind je online!

Amsterdam, in de volksmond ook wel Mokum genoemd, wordt jaarlijks  door miljoenen toeristen bezocht en beschikt derhalve over goedkope hostels waar je de nacht kunt doorbrengen. Een hostel in het centrum van Amsterdam kan je vinden op het internet. Gespecialiseerde websites zoals Booking.com en Hostelworld.com bieden je een overzicht van alle aanbiedingen en updaten altijd een ranglijst van de populairste hostels.

Op deze websites kan je zoeken op locatie, prijsklasse en de specifieke datum waarop je naar Amsterdam wilt komen. Eerdere bezoekers hebben de hostels een cijfer gegeven aan de hand van criteria zoals hygiëne, medewerkers en faciliteiten. Kijk altijd even in hun reacties, want sommige hostels in Amsterdam hebben een bedenkelijke reputatie op het vlak van hygiëne. Een uitstekende tip het hostel Aspen vlakbij de Dam.

Het maakt in principe niet uit in welk deel van het centrum je komt te zitten. Amsterdam is ook 's avonds, als het uitgaansleven ontbrandt en toeristen en studenten de binnenstad intrekken, een veilige stad. Ook heeft onze hoofdstad uitstekende tramverbindingen, waardoor je vanaf alle plekken in het centrum de bezienswaardigheden snel kunt bereiken.

Amsterdam heeft voor iedereen wat te bieden. De grootste stad van Nederland heeft een bloeiend cultureel leven en beschikt over bekende musea zoals het Van Gogh-museum, het Tropenmuseum, een vestiging van het Hermitage en het Rijksmuseum, alwaar de Nachtwacht hangt.

Een 'avond uit' kan je vullen met een maaltijd in één van de vele restaurants, een biertje in een gezellig Amsterdams café of een bezoek aan het Concertgebouw. Het uitgaansleven in Amsterdam is zeer divers. Er zijn bruine kroegen waar studenten en toeristen gezellig hun biertjes drinken, een poptempel zoals Paradiso en hippe discotheken zoals de Escape en de Jimmy Woo, waar wel strikte kledingvoorschriften gelden.

Wil je het echte Amsterdamse leven proeven? Huur dan een fiets om door de Jordaan en de Pijp te fietsen, of ga lekker slenteren tussen de kraampjes op de Albert Cuypmarkt. Zeer indrukwekkend is het Anne Frank Huis. En sportliefhebbers kunnen een rondleiding krijgen door de Amsterdam Arena. Ook is het Paleis op de Dam sinds kort weer open.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021