Excite

Hostel Barcelona in het oude centrum

Barcelona is één van de populairste steden van Europa en een perfecte keuze voor een stedentrip of een korte vakantie. De tweede stad van Spanje heeft fraaie parken, een gezellig oud centrum, een mooie haven en natuurlijk de lokale voetbaltrots FC Barcelona. Een hostel in Barcelona, ook in het centrum, heb je zo gevonden, maar begin wel op tijd met zoeken.

Het bruisende Barcelona wordt iedere zomer door toeristen overstroomd en zij boeken de meest geschikte hostels al vroeg in het seizoen vol. Als jij hen voor wilt zijn dan is het verstandig om al enkele maanden voor je vertrek een leuke accommodatie te vinden. Dit kan gewoon vanachter je eigen computer, want online vind je gespecialiseerde hostelwebsites.

Hostelworld.com, Hostelbookers.com en Budgetplaces.com hebben tientallen hostels in Barcelona in hun bestanden staan. Op deze sites kan je zoeken naar een accommodatie vlakbij je favoriete bezienswaardigheid. Probeer altijd om een hostel te zoeken vlakbij een metrostation. Afstanden op de kaart lijken soms erg klein, maar kunnen in een miljoenenstad zoals Barcelona soms honderden meters bedragen.

Als je een weekend of voor enkele dagen naar Barcelona gaat, dan wil je zo weinig mogelijk tijd verliezen aan de reis. Daarom is een vliegreis de beste manier in de Catalaanse hoofdstad te komen. Goedkope tickets kan je vinden op Cheaptickets.nl en Worldticketcenter.nl. In Barcelona zelf reis je het meest effectief met de metro. Je vindt metrostations bij alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Ramblas en de Montjuïc.

Barcelona Airport ligt twaalf kilometer ten zuidwesten van het centrum. De luchthaven, die in de volksmond L'Aeroport del Prat wordt genoemd, is na Madrid het drukste vliegveld van Spanje. Je kunt per bus, trein, taxi of huurauto naar de stad reizen. Vanaf iedere terminal vertrekt om de vijftien minuten een bus naar het centrum (Aerobús A1). Een andere manier is de RENFE Mataró-lijn, een railverbinding met het stadscentrum.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020