Excite

Hostel in Berlijn rond het centrum!

Berlijn is dé perfecte bestemming voor een stedentrip of een korte vakantie. Na de val van de Muur is de stad uitgegroeid tot een vrijplaats voor kunstenaars en het centrum van de Duitse politiek. Verlies je in deze culturele smeltkroes en geniet van de talloze historische plekken waar wereldgeschiedenis gemaakt werd. Een hostel in Berlijn, ook in het centrum of iets daarbuiten, is zo gevonden. Deze stad moet je beleven!

Een hostel in Berlijn, zowel in het centrum als daarbuiten, vind je op het internet. De hoofdstad van Duitsland is momenteel één van de meest bruisende steden van Europa en wordt iedere zomer overspoeld door toeristen die op zoek zijn naar het jachtige uitgaansleven en de fraaie galerieën en musea. Speciale websites zoals Hostelworld.com en Hostelbrookers.com zijn mogelijkheden om een hostel te vinden, maar er zijn ook websites die zich geheel op Berlijn toeleggen zoals Berlin30.com.

Zowel in het voormalige West- als Oost-Berlijn kan je hostels in het centrum vinden. Wijken waar je speciaal op kunt zoeken zijn Mitte, Friedrichshain en het hippe Prenzlauer Berg, een opkomende wijk met een jonge bevolking waar veel discotheken en restaurants zitten. Een hostel in West-Berlijn, bijvoorbeeld in Tempelhof-Schöneberg, heeft als voordeel dat je vlakbij de winkelstraat Kürfurstendamm verblijft. Met de metro sta je bovendien in enkele minuten voor de Brandenburger Tor.

Ben je slechts voor enkele dagen of een weekend in Berlijn? Koop een kaartje voor de speciale toeristenbussen die de hele dag langs alle bezienswaardigheden rijden. Zo kan je in relatief korte tijd de Rijksdag, de Brandenburger Tor en de restanten van de Berlijnse Muur bekijken én tijd overhouden om te winkelen of een ijskoude Berliner Kindl te drinken.

Wil je het hectische centrum even ontvluchten? Met de metro reis je zo naar het Olympia Stadion, waar Hertha BSC speelt en in 2006 de finale van het WK werd afgewerkt. Ook kan je de trein nemen naar Potsdam, waar de Höhenzollern prachtige paleizen hebben neergezet. In de tuinen van het paleis Sanssouci is het in de zomermaanden heerlijk vertoeven.

Berlijn is te bereiken met zowel de bus, het vliegtuig als de trein. Als je gaat vliegen, dan ben je binnen twee uur in de Duitse hoofdstad. Met de internationale trein duurt de reis zeven uur, maar deze optie is veel goedkoper. De treinen van Deutsche Bahn zijn heerlijk gekoeld en van alle gemakken voorzien. Zij brengen je naar het gloednieuwe centraal station van Berlijn. Daar kan je wat eten, even winkelen of direct in een taxi stappen die je naar je hostel brengt. Taxi's in Berlijn zijn niet duur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020