Excite

Neem een hostel in groningen en beleef het bruizende centrum

Ooit werd Groningen verkozen tot 'beste binnenstad van Nederland.' Dit gebeurde niet zonder reden. Groningen is een heerlijke stad om in te vertoeven. Ondanks dat Groningen in verhouding ver van andere Nederlandse steden ligt (toch zo'n zeker meer dan twee uur rijden vanaf de randstad) is een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard.

'Grunn' zoals de stad Groningen ook wel in de volksmond wordt genoemd ligt in het noorden van Nederland en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Met een bevolking die voor ruim 15% uit studenten bestaat is deze stad dé studentenstad bij uitstek. In totaal kent Groningen ruim 190 000 inwoners. De jongste stad van Nederland kent een lange en roerige geschiedenis. Dit is ook te zien aan de vele pakhuizen en historische gebouwen. Wat velen niet weten is dat de stad een ontelbaar aantal hofjes kent, veelal verborgen achter hoge muren met de toegangspoort ingemetseld in smalle stegen.

Omdat de stad zoveel studenten huisvest, heeft Groningen een bruisend nachtleven. Wat Groningen zo uniek maakt is dat alle kroegjes en discotheken geconcentreerd zijn in twee aan elkaar grenzende straten: de Peperstraat en de Poelestraat. Deze liggen achter de Grote Markt waar de o zo bekende Drie Gezusters aan gevestigd zijn. Voor mensen die graag op het zomerse ritme van salsamuziek willen dansen is de Rumba dé hotspot bij uitstek. Houd je meer van alternatief, dan kom je zeker aan je trekken in de Warhol of het Shadrak. Veel kroegen blijven tot minimaal 6.00u open, maar er zijn plaatsen waar je zelfs om half acht 's ochtends nog bier kunt bestellen.

Na een wilde nacht stappen kun je heerlijk bijkomen in een betaalbare hostel in Groningen vlakbij het centrum. Met een goed openbaar vervoer netwerk kun je binnen no time in je (stapel)bed liggen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020