Excite

Hostel in Londen? Zoek in het centrum

Londen is een ideale bestemming voor een stedentrip en ligt op slechts een uur vliegen vanaf Amsterdam. In deze bruisende metropool vind je geweldige musea, leuke bezienswaardigheden, fraaie warenhuizen en een trendy uitgaansleven. Een slaapplek heb je zo geregeld. Vind aan de hand van onze tips een hostel in Londen en overnacht in het centrum.

Je kunt een hostel in Londen vinden door op het internet te zoeken. Op  speciale websites zoals Hostelbookers.com, Hostelworld.com en  Booking.com vind je een overzicht van goedkope hostels. Maar extra handig zijn de beoordelingen die eerdere bezoekers hebben gegeven. In de reacties kan je zien wat zij van het hostel vonden. Zo kan je nagaan of de faciliteiten echt aanwezig zijn en of de kamers hygiënisch zijn.

De prijzen voor hostels in het centrum van Londen variëren sterk. Het ligt er vooral aan welke eisen je stelt en op welke locatie je wilt zitten. Als je een kamer voor jezelf wilt, dan ben al snel twintig euro per nacht kwijt. Maar als je een bed neemt op een gedeelde slaapzaal of een kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen, dan ben je goedkoper uit. Check even of de aangegeven prijzen in ponden of euro's zijn, want de Engelse pond is een sterkere munt en dus liggen de eindbedragen hoger.

Bij het zoeken van een slaapplek moet je ook de ligging van het hostel goed in de gaten houden. Londen is een grote stad en kleine afstanden op de kaarten kunnen in werkelijkheid enkele honderden meters zijn. Je moet zoeken naar een hostel dat dicht bij een metrostation ligt. Dan kan je snel de hele stad bereiken en hoef je 's avonds niet naar huis te lopen of een dure taxi te nemen. Naast de metro rijden in Londen ook bussen.

Londen is het best te bereiken met het vliegtuig. Prijsvechters vliegen vanaf Amsterdam in een uur naar de Britse hoofdstad. Maar je kan er ook voor kiezen om vanaf Eindhoven of Brussel te vliegen. Als je goed zoekt op het internet, bijvoorbeeld op de website Cheaptickets.nl, dan kan je enkele tientjes besparen. Let goed op naar welk luchthaven je vlucht gaat, want Londen heeft er vijf. Naast het bekende Heathrow wordt de stad ook bediend door Londen City, Gatwick, Luton en Stansted. Met de trein kan je snel naar het centrum van Londen reizen.

Eenmaal aangekomen kijk je in Londen je ogen uit. Je kunt winkelen in Harrods, naar Buckingham Palace en een kijkje nemen in Westminster Abbey, de beroemde kerk waar recentelijk Kate en William elkaar het jawoord gaven. Voor sportliefhebbers is Londen een waar walhalla. De stad mag in 2012 de Olympische Spelen organiseren en herbergt liefst drie Engelse topclubs: Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Tevens kan je een rondleiding krijgen door de moderne voetbaltempel Wembley.

Voor andere bezienswaardigheden en nadere informatie over kaarten, openbaarvervoer, evenementen en uitgaan: neem even een kijkje op de websiteVisitLondon.com. Daar vind je tips en weersverwachtingen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020