Excite

Hostel in Maastricht? Dat kan in het centrum!

Een bijzonder stukje Nederland. Zo zou je Maastricht, de prachtige doch eigenzinnige hoofdstad van Limburg, het beste kunnen omschrijven. De stad biedt heerlijke restaurants, fraaie oude gebouwen en qua natuur een prachtige omgeving. Maastricht is dé perfecte vakantiebestemming voor mensen die in Nederland een weekendje weg willen. Een goedkoop hostel, zelfs in het oude centrum van de stad, vind je via het internet.

Een hostel in Maastricht, ook in het centrum, zoek je op de bekende websites zoals Hostelworld.com en Hostelclub.com. Voor scherpe aanbiedingen, ook voor hotels, surf je naar Weekendcompany.nl en Stayokay.com. En wil je met je vrienden of medestudenten naar een hostel met grotere kamers? Zoek eens op Hostel Maastricht, dat kamers heeft tegen scherpe prijzen voor twee, drie, vier, vijf of zes personen.

In Maastricht kan je een onvergetelijke city-trip beleven, want de hoofdstad van Limburg is zeer gezellig. Je kunt een Limburgs biertje drinken op het Vrijthof en door de aanwezigheid van een universiteit en een hogeschool heeft Maastricht ook een zeer bruisend uitgaansleven.

Maastricht ligt in het diepste zuiden van Nederland, waardoor het er meestal een aantal graden warmer is. Onder een aangenaam zonnetje kan je de oude stad verkennen met al zijn prachtige oude gebouwen, zoals het stadhuis, de Servaaskerk en de Servaasbrug uit de dertiende eeuw. Maastricht, na Nijmegen de oudste stad van Nederland, heeft meer dan vijftienhonderd rijksmonumenten binnen zijn stadsgrenzen!

Tevens beschikt Maastricht over leuke musea en biedt de stad talrijke mogelijkheden om in het sfeervolle centrum te winkelen. Daarna kan je heerlijk wandelen langs de Maas of een fiets huren om de stad nader te verkennen. Houd hierbij wel goed rekening met alle hoogteverschillen.

Ook buiten Maastricht valt van alles te beleven, zeker als je met de auto bent gekomen. Een absolute aanrader is de Dom in de Duitse stad Aken, net over de Limburgse grens. Deze hofkerk werd in de achtste eeuw gebouwd door de illustere Karel de Grote en staat sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Sportievelingen kunnen in Valkenburg met hun racefiets de Cauberg beklimmen, terwijl vooral de omgeving rond Gulpen prachtig is om de met de auto doorheen te rijden. En wil je binnen enkele seconden naar drie landen tegelijk? Dan is het beroemde Drielandenpunt in Vaals vanuit Maastricht zo met de auto te bereiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021