Excite

Hostel in de havenstad Rotterdam

Ben je op zoek naar een hostel in Rotterdam? Je hebt dan niet heel erg veel keuze, maar dit betekent niet dat er geen hostels zijn.

Je hebt bijvoorbeeld het StayOkay Hostel. Dit hostel is gevestigd in de beroemde Kubuswoningen van Rotterdam. Dat betekent dat je op een hele unieke plek kunt overnachten. De woningen zijn door Piet Blom ontworpen en bieden een stukje historie. De Kubuswoningen liggen in het centrum, dus je hebt ook een zeer goede ligging. Het StayOkay Hostel biedt ook goede kamers, die ontworpen zijn door een designer. Er is voldoende sanitaire voorzieningen. Ook is er een bar en kun je genieten van een lekker ontbijt.

Behalve het StayOkay Hostel is er ook nog het Hostel Room Rotterdam. Dit hostel ligt bij het Scheepvaartkwartier, de meest chique buurt van Rotterdam. De Erasmusbrug en de Europoort zijn op loopafstand van het hostel. Het gebouw van het hostel is in 1923 gemaakt. Er zijn zestien themakamers die allemaal een link hebben met Rotterdam zelf. Er zijn tweepersoonskamers, maar ook slaapzalen voor vier tot tien personen. Het is erg voordelig, omdat je daar alleen voor een bed betaald en niet voor een kamer. Natuurlijk zijn er voldoende sanitaire voorzieningen. Er is een foyer waar je iets kunt eten of drinken. Ook organiseert het hostel door de week allerlei leuke thema-avonden.

Twee hostels waar je uit kunt kiezen. Er is niet veel keuze, maar de hostels bieden wel een goedkope overnachting. Juist omdat er niet veel keuze is, is het verstandig om vooraf te boeken. De kans is altijd aanwezig dat de hostels al vol zijn, zeker in het hoogseizoen of tijdens evenementen wanneer er veel toeristen naar de stad komen.

(photo © malex.org)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020