Excite

Een hotel in Amsterdam, onderhandel een mooie aanbieding

Een paar maanden geleden bleek uit een grootschalig onderzoek onder reizigers dat de Amsterdam in een top 50 hotelsteden op een treurige 47e plaats stond. Voor veel reizigers ging het om de slechte prijs kwaliteit verhouding. Bovendien zijn veel budget hotels niet goed schoon en gehuisvest in oude gebouwen met de bijbehorende vochtproblemen en geluidsoverlast. Geen leuke dingen dus om naar vooruit te kijken als je een weekendje Amsterdam wilt boeken.

 

Gelukkig zijn er ook genoeg positieve verhalen. De horeca Nederland zelf neemt de resultaten van deze onderzoeken niet al te serieus. Volgens hen zijn er genoeg andere onderzoeken waaruit blijkt dat Amsterdamse hotels het nog niet zo slecht doen.

 

Om zelf eens de proef op de som te nemen, is het zaak om een mooie aanbieding uit te zoeken in één van Amsterdams vele hotels. De beste manier? Ga onderhandelen! Hoe onnatuurlijk het misschien voelt, veel hotels hebben vaak hun kamers leegstaan en ondanks dat jij minder betaalt, levert het hen nog genoeg op. Denk van te voren aan zaken die je wil inzetten in je onderhandeling. Vraag bijvoorbeeld om 's ochtends langer in de kamer te blijven voor dezelfde prijs, of probeer bij een langer verblijf bijvoorbeeld de derde nacht voor niets te krijgen.

 

Een hotel in Amsterdam waar de aanbieding door bijvoorbeeld een reisorganisatie is onderhandeld, is ook een optie. Ga daarvoor eens surfen langs de websites van reisbureaus en zoek bijvoorbeeld een last-minute uit of een weekendje in het laagseizoen. Want ook dan zullen de prijzen aanzienlijk verschillen van wat je in de folder van het hotel leest.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020