Excite

Hotel bouwen met een skipiste op het dak

De toekomst ligt in handen van de innovatieve ontwerpers. Zij bepalen hoe onze wereld er over enkele jaren uitziet. Wij zetten ons geld graag op Michael Jantzen, want zijn ideeën zijn briljant. Een van zijn projecten is het hotel met de skipiste op het dak. Een geniale combinatie. Het eco-hotel wordt groot, want het krijgt maar liefst 95 kamers, maar ook voorzien van een gigantische skipiste, die op het hoogste punt van het hotel begint en helemaal tot onderaan loopt. Bovendien wordt er op een duurzame manier energie opgewekt voor het hotel. Wat wil je nog meer?

Het hotel wordt voorzien van stroom dankzij acht grote windturbines die op het dak van het hotel staan. Ze omcirkelen de plek waar skiers kunnen beginnen aan hun afdaling van de skipiste. Het luxe eco-hotel draait echter niet alleen op windenergie. Ook zonnepanelen zorgen voor de nodige warmte en stroom. Zo voorziet het luxe eco-hotel van Michael Jantzen zichzelf. Het spectaculaire ontwerp biedt dus niet alleen mogelijkheden voor sportfanaten en mensen die een luxe skivakantie willen, maar ook mensen met een groen hart zullen tevreden zijn over de creatie.

Michael Jantzen hoopt aan te tonen dat zelfs de meest luxueuze plekken op aarde op een ecologisch verantwoorde manier gebouwd kunnen worden. Dat is hem zeker gelukt. De grote ramen van de lobby staan op het zuiden, waardoor de zon de hele dag de grote thermische massa in de vloer van de lobby kan opwarmen. De sportschool zorgt er voor dat de apparaten die gebruikt worden energie opwekken, zodat er weer een hoop groene energie wordt opgewekt. Verder is het hotel voorzien van alle luxe: een spa, een bar op de bovenste verdieping (en dus net onder de skipiste) en grote, luxe kamers. Michael Jantzen weet wel hoe je iets innovatiefs, ecologisch en luxe in elkaar zet.

Afbeelding: Inhabitat.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019