Excite

Hotel Nijmegen: blijf eens wat langer!

Hoewel Nijmegen eigenlijk nog in Gelderland ligt, proef je hier al echt de sfeer die zo kenmerkend is voor het zuiden. De gezelligheid, de diverse bevolking en de prachtige omgeving. Een weekendje in een hotel in Nijmegen verblijven is dan ook helemaal geen straf. Sterker nog, het is een aanrader. Iedereen zou hier tenminste eens een paar dagen door moeten brengen!

Als je gaat voor een hotel in Nijmegen, dan heb je volop keus. Je vindt hier de grote namen, die meestal redelijk voordelige kamers bieden, met veel comfort en luxe. Wie echter écht de Nijmeegse sfeer wil proeven, gaat veel liever voor een hotelletje in het centrum. Hier zit je namelijk lekker dicht bij alle bezienswaardigheden en hoef je qua sfeer of stemming echt helemaal niets te missen.

Wat er dan zoal te zien en te doen is in Nijmegen? Om te beginnen kun je natuurlijk het Stadhuis bezoeken, de Waag op de Grote Markt, het Valkhof, de prachtige botanische tuin Hortus Arcadië en het alom bekende Goffertpark. Ook echte aanraders zijn bijvoorbeeld de Titus Brandsma Gedachteniskerk, de Dominicuskerk, het Quack-monument en het oude benzinestation Auto Palace, dat dateert uit 1936.

Ook zijn er in Nijmegen verschillende musea te bezoeken: van het anatomisch museum tot het volkenkundig museum en van het Natuurmuseum tot Velorama. Wil je het aangename met het nuttige combineren? Boek dan een hotel in Nijmegen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en probeer direct een lintje in de wacht te slepen!

Afbeelding: Flickr account josef.stuefer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021