Excite

Hotel Ritz in Parijs gaat twee jaar dicht

Het beroemde Parijse hotel Ritz sluit haar deuren. Dat klinkt dramatischer dan het is, want er staat een 'ongekende renovatie' op het programma. Vanaf komende zomer zullen vaste gasten, toeristen en zakenlieden een ander onderkomen moeten zoeken. Dat maakte het hotel onlangs bekend.

Geen paleis meer

Broodnodig, die renovatie, zo vindt eigenaar Mohamed Al Fayed. De puissant rijke Egyptenaar had naast hotel Ritz ook de eigendomspapieren op zak van het Londonse warenhuis Harrods. Hij is bovendien eigenaar van de eveneens in de Engelse hoofdstad gevestigde voetbalclub Fulham. Het mag duidelijk zijn dat Al Fayed alleen genoegen neemt met het beste en hotel Ritz hoorde daar sinds kort niet meer bij.

Het vijfsterrenhotel slaagde er begin dit jaar namelijk niet in het predicaat 'paleis' te veroveren, een felbegeerde titel in Frankrijk dat alleen de meest luxueuze topbestemming krijgen. Hotel Ritz dus niet, en dat was voor Al Fayed het teken om de deur in het slot te gooien, en een 27 maanden durende renovatie in te plannen.

Laatste maaltijd Lady Di

Daarbij blijven slechts 30 van de huidige 500 personeelsleden in dienst van het bijna legendarische Parijse hotel. In 1898 werd het hotel door Cesar Ritz en August Escoffier geopend. In de loop van de jaren sliepen er verschillende wereldsterren in het hotel, waaronder Charlie Chaplin, Ernest Hemingway en Coco Chanel. In 1997 aten de Engelse prinses Diana en haar vriend Dodi in het Ritz hun laatste maaltijd, alvorens ze verongelukten. Een roemrucht maar rijk verleden dus. Het hotel maakte dan ook bekend de traditionele stijl te willen behouden tijdens de renovatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021