Excite

Boek een bijzonder hotel in Rotterdam

Hotels lijken in de regel allemaal op elkaar; de een is wat luxer dan de ander, maar als je later terugdenkt aan je vakantie, zul je niet zo snel meer denken aan het hotel zelf. Dat is wel anders als je gaat voor het meest bijzondere hotel van Rotterdam: Hotel New York. We vertellen je graag wat meer over dit hotel in Rotterdam.

Hotel New York is te vinden in het gebouw dat vroeger het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn was, de maatschappij die talloze Rotterdammers en andere Europeanen naar Amerika vervoerden, zodat ze daar een nieuw leven konden beginnen, vrij van vervolging of armoede. In totaal heeft deze lijn 100 jaar bestaan en is het een beroemd onderdeel geworden van de geschiedenis van de Rotterdamse scheepsvaart.

Het hoofdkantoor is nog steeds in prachtige staat en dat is dan ook de reden dat dit hotel erin gevestigd is. Rondom het hotel is nog volop leven; de Wilhelminapier is nu als een enorm scheepsdek ingericht en er zijn niet alleen woontorens te vinden, maar ook musea, theaters en winkels. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd; er is ook wat lekkers te eten.

Zin om een keer de nacht door te brengen in dit hotel in Rotterdam? Boek dan meteen een kamer. Vergeet niet om ook even de arrangementen te bekijken; er zijn arrangementen voor bruidsparen, maar ook voor mensen die even lekker willen ontspannen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020