Excite

Hotel tijdens Eurovisiesongfestival in Moskou extra duur

Iedereen die graag het Eurovisiesongfestival wil bijwonen, moet rekening houden met extra hoge kosten voor de hotels. De prijzen voor hotelovernachtingen zijn al extreem hoog, maar de gasten moeten nu ook nog eens rekening houden met toeslagen van 20 tot 30 procent.

De officiële hotelpartner van het Eurovisie Songfestival, Intourist, rekent op de komst van in totaal ongeveer 300.000 gasten voor het songfestival in Moskou. Timofej Nisjegorodzeb, de verantwoordelijke van de mededingingsautoriteit zegt: ‘We hebben wegens de crisis minder toeristen in de stad. Daarom is het verdacht dat de hotels de prijzen met verwijzing naar het seizoen hebben verhoogd.’ Ook hotels die maar twee sterren hebben krijgen hogere prijzen. Een overnachting zal dan tot 14.500 roebel (330 euro) per nacht gaan kosten in de periode van 9 tot en met 16 mei.

Behalve de hoge hotelprijzen, is er nog meer waar de bezoekers rekening mee moeten houden. Zo heeft het stadsbestuur van Moskou benadrukt dat het verbod op manifestaties van holebi’s nog steeds van kracht is tijdens het Eurovisie Songfestival. Ook waarschuwde Moskou voor vervalste kaarten. En veel liefhebbers klaagden dat een zeer grote hoeveelheid tickets voor het evenement zijn opgekocht door de ticketmaffia, die de tickets voor extreem hoge prijzen verkoopt.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020